Irritálónak tartotta, ezért öléssel fenyegette és megverte tanárát egy szolnoki diák

Megosztás

Egy kilencedikes szolnoki diák székkel és ököllel bántalmazta a tanárnőjét, amiért a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt állatja bíróság elé a kiskorút.

Lánczi Rajmund, a főügyészség helyettes szóvivője a 24.hu-nak küldött közleményében azt írta, a 38 éves tanárnő történelem órát tartott a kilencedikeseknek a szóban forgó napon, amikor vitába keveredett az egyik diákjával.

A fiatal a konfliktus után azt mondta a tanárnak: „k**vára irritáló vagy!”, majd ezt megismételte, hozzátéve, hogy meg fogja ölni a nőt. Erre válaszul kiküldték, ekkor viszont felvette az általa használt széket, majd a feje felé emelve elindult vele a tanári asztal mellett álló áldozatához, és megütötte vele. A pedagógus védekezésül felemelte a kezét, így az ütés a karját találta el.

A széket két kézzel fogva többször lesújtott a pedagógusra, a fejét és a karját is érték ütések, akit még a folyosón is követett a fiú.

A pedagógus zúzódásokkal és törésekkel járó, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért az elkövetőre, de kikötés, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót, és szorongást, agressziót kezelő pszichoterápián is vegyen részt.

Kép: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek